AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Tutorial instalare server CS 1.6 pe Windows cu AdminMod

In jos 
AutorMesaj
arr33s
Admin
arr33s

Numarul mesajelor : 87
Data de inscriere : 28/04/2009

MesajSubiect: Tutorial instalare server CS 1.6 pe Windows cu AdminMod   Mar Apr 28, 2009 1:33 am

De ce aveti nevoie pentru a face un server de cs pe calculatorul dumneavoastra:

- Windows XP , cel putin un procesor 1ghz si cel putin 256 ram
- o conexiune la internet (viteza cel putin 100kB/s metro si extern) prin Fibra Optica.Daca aveti abonamente de gen RDS/Click-NeT sau CableLink nu va recomand pentru ca nu tineti mai multi de 5/6 jucatori pe el.
- 1-2 GB spatiu pe disc
- Rabdare foarte multa

Descarcare Fiserelor pentru server:

- HLDSUpdateTool
- NoSteamPatcher
- AdminMod + MetaMod
- Statsme RO

Instalare Server

1.Creaza un director in partitia C:/ in care ai da-m numele HLDS ex: C:\HLDS
2. Deschidem hldsupdatetool.exe si dam click pe Next, apoi pe I Agree si ajungem la destination folder. Aici apasam Browse si selectam drive-ul C, apoi dublu click pe directorul hlds. OK, ne spune ca directorul exista deja, apasam Yes, apoi Next pana la sfarsit.
3. Urmatorul pas se face din command line-ul DOS. Ca sa ajungem in command line, trebuie sa apasam jos pe Start apoi Run... si scriem cmd si apasam OK. Odata ce a aparut command prompt-ul, schimbam directorul cu cel in care am instalat file-ul de mai sus. Asta se face prin comanda:

Cod:
cd C:\HLDS


4. Acum, downloadam fisierele ce ne trebuiesc pentru a rula serverul. In functie de conexiunea la internet, acesta poate dura de la cateva minute la cateva ore.Din nou, in command prompt scriem urmatoarea comanda:

Cod:
hldsupdatetool.exe -command update -game valve -dir .


Acesta downlodeaza toate fisierele hlds, hltv-ul si nucleul valve (game engine).
Odata ce a terminat, va aparea in command prompt text-ul:

Cod:
HLDS installation up to date


Instalarea modului Counter-Strike

Dupa ce am terminat de downloadat fisierele hlds, hltv-ul si nucleul valve (game engine)., va trebui sa downloadam fisierele modul pe care il vrem instalat (in cazul nostru CounterStrike). Ca si inainte, aceasta se face in acelasi command prompt in care scriem urmatoarea comanda:

Cod:
hldsupdatetool.exe -command update -game cstrike -dir .


Aceasta poate dura tot de la cateva minute la cateva ore in care se termina tot cu textul:

Cod:
HLDS installation up to date


Patch-uirea serverului pentru acceptarea clientilor NOSTEAM

Deschidem hldsw32-emporio.rar si il extractam in C:\HLDS si da-m Yes to all daca cere.

Configurare server.cfg

In directorul C:\HLDS\cstrike avem un fiser server.cfg pe care al deschidem cu Notepad sau Worldpad (click dreapta pe el, open with... si alegem Worldpad)

Aici stergem tot ce este scris si adaugam urmatoarele setari sau cvars-uri:

Cod:
hostname "Numele Serverului"
mp_autokick 0
mp_autocrosshair 0
mp_autoteambalance 0
mp_buytime 2
mp_consistency 1
mp_c4timer 35
mp_fadetoblack 0
mp_falldamage 0
mp_flashlight 1
mp_forcecamera 3
mp_forcechasecam 2
mp_friendlyfire 1
mp_freezetime 3
mp_fraglimit 0
mp_hostagepenalty 0
mp_limitteams 6
mp_logfile 1
mp_logmessages 1
mp_logdetail 3
mp_maxrounds 0
mp_playerid 0
mp_roundtime 3
mp_startmoney 800
mp_timelimit 35
mp_tkpunish 0
mp_winlimit 0

sv_aim 0
sv_airaccelerate 10
sv_airmove 1
sv_allowdownload 1
sv_clienttrace 1.0
sv_clipmode 0
sv_allowupload 1
sv_cheats 0
sv_gravity 800
sv_lan 1
sv_maxrate 7000
sv_maxspeed 320
sv_maxupdaterate 101
sys_ticrate 10000
decalfrequency 60
pausable 0
log on
decalfrequency 60
edgefriction 2
host_framerate 0
exec listip.cfg
exec banned.cfg
rcon_password Parola


la <hostname> putem scrie orice. De ex. "StarMedia CS 1.6 Server". Ce scriem aici, le apare jucatorilor sus cand apasa TAB. Mai departe, la <Parola> trecem o parola cu care vom putea controla serverul de la distanta. In rest, nu schimbati nimic decat daca stiti exact despre ce e vorba.

Instalarea modului AdminMod

Am downloadat mai devreme halflife-admin-2.50.60-win.zip pe care il extractam oriunde (click dreapta pe el > extract here). Vom avea un director nou numit Adminmod. In el, executam dublu click pe install_admin.vbs. Apasam OK dupa care ne intreaba unde anume sa-l instalam. Probabil va gasi mai multe target-uri, pe noi ne intereseaza C:\HLDS deci scriem in casutza de jos numarul aferent pentru C:\HLDS. De ex. pentru 2) Dedicated Server (C:\HLDS) scriem in casutza 2 si apasam OK. Apoi ne intreaba pentru ce MOD vrem sa il instalam. Scriem in casutza 1 (pt cstrike). OK si cam asta e.

Configurare minima pentru AdminMod

Mergem in directorul C:\HLDS\cstrike\addons\adminmod\config.Aici avem cateva fisiere ce necesita atentia noastra. Incepem cu adminmod.cfg pe care il deschidem cu Wordpad. Click dreapta pe el, open with... alegem Notepad sau Wordpad. Chiar daca sunt explicate fiecare in parte, voi incerca sa va explic si eu, pe scurt ce fac cateva din ele.

Cod:
admin_balance_teams - nu ne intereseaza, il lasam 0
admin_bot_protection - daca este setat 0 si rulam un server cu boti, aceasta setare sau cvar lasa adminii sa dea slay, kick, ban etc. botilor.
admin_connect_msg - acesta este mesajul ce apare unui jucator in mijlocul ecranului dupa ce s-a conectat.
admin_cs_restrict - il punem de preferat 1 pentru a putea restrictiona armele in joc.
admin_debug - n-avem treaba, il lasam 0
admin_fun_mode - de preferat il lasam 0. Acest cvar e pentru a face jucatorii sa straluceasca intr-o culoare (glow blue,glow red etc.).
admin_fx - il punem 1. Efectele speciale.
admin_gag_name - 0 sau 1 in functie de preferinta.
admin_gag_sayteam - 0 sau 1 in functie de preferinta.
admin_highlander - Ar trebui lasat 0. Daca il trecem 1, doar un singur admin, cel mai mare, va avea access la comenzi. De ex daca pe server sunt 3 admini, cel mai mare ramane , iar celati 2 raman simple sloturi.
admin_ignore_immunity - Aici depinde de gusturi. Daca e pus 1, adminii, moderatorii si ceilalti jucatori cu imunitate isi pot da/lua slay-uri, kick, ban etc. intre ei.
admin_repeat_msg - Un mesaj ce apare cu verde in mijlocul ecranului o data la cateva minute.
admin_quiet - Daca trecem 0, comenzile date de admin vor aparea cu tot cu nickul lui. Daca trecem 1, comenzile vor aparea dar in locul nickului adminului va aparea doar "Admin" iar daca trecem 2, comenzile nu vor aparea deloc.
allow_client_exec - Neaparat 1 ! Cu asta putem obliga jucatorii sa execute orice comanda (quit,kill,disconnect etc.)
password_field - Poate cel mai important cvar. Ce trecem aici, vor trebui adminii nostri sa scrie in consola inainte de a se conecta la server. De ex. daca punem _parola, adminul starmedia cu parola starmedia12345 va trebuie sa scrie in consola name starmedia si apoi setinfo _parola starmedia12345 inainte de a se conecta la serverul nostru.
reserve_slots - Aici trecem cate locuri rezervate are serverul. Treceti in jur de 2-3. Asta lasa adminii si sloturile rezervate sa se poata conecta atunci cand serverul este plin.
reserve_type - Lasati 0. E cel mai bine. Daca sunteti curiosi ce face, cititi manualul adminmod-ului.


Cum adaugam un admin sau stergem un admin

Deschidem cu Notepad sau Wordpad users.ini din C:\HLDS\cstrike\addons\adminmod\config. Aici trecem numele adminilor si parolele lor, urmate de accesul pe server. Sa zicem ca vrem sa facem un admin cu access maxim pe numele starmedia si parola starmedia12345. Trecem in users.ini aceasta linie:

Cod:
starmedia:starmedia12345:131071


Daca vreti sa faceti admin pe IP treceti:

IP::acces

Ex:

Cod:
87.54.57.54::131071


Pentru nivele de access, mergeti la http://www.adminmod.org/help/online/Admin_Mod_Reference/Access_Levels_and_Respective_Admin_Commands.htm si selectati ce comenzi vreti sa adaugati adminului. Apoi apasati "calculate access right" iar numarul ce rezulta, il treceti in user.ini dupa numele si parola adminului. Exact ca in exemplul cu starmedia, numai ca inlocuim 131071 cu numarul rezultat. Ca o mica paranteza, liniile cu admini vor fi una sub alta si nu consecutive.

ATENTIE! Daca ati incercat sa va logati cu setinfo _parola parola-ta si nu va merg comenzile, conectati-va la server cu numele de admin din users.ini si scrieti in consola admin_passworld parola-ta din users.ini !

Statsme

Am downloadat mai devreme statsme.zip pe care il deschidem cu Winrar sau WinZip. Apasam butonul Extract si selectam directorul C:\HLDS\cstrike\addons. Pe urma mergem in directorul C:\HLDS\cstrike\addons\metamod si deschidem plugins.ini cu Notepad sau Wordpad. Aici adaugam urmatoarea linie deasupra altora deja existente:

Cod:
win32 addons\statsme\dlls\statsme_mm.dll


Apoi mergem in C:\HLDS\cstrike\addons\statsme si deschidem statsme.cfg cu Notepad sau Wordpad. La sm_menupassword modificam starmedia cu o alta parola. Apoi cand vom intra in joc, vom scrie in consola statsme_menu parola trecuta in statsme.cfg pentru a modifica ultimele setari.

Ca sa mearga comenzile /rank si /top10

Trebuie sa deschideti acelasi statsme.cfg iar la sm_storebyauth sa puneti 0 in loc de 1.Daca este 0 lasati asa.

Securitate server

Este de preferat sa avem un server non-secure din mai multe motive. Ca sa facem asta, trebuie sa mergem in directorul C:\HLDS\cstrike si sa deschidem liblist.gam cu Notepad sau Wordpad. Acolo vom modifica secure "1" cu secure "0" salvam si iesim.

Cod:
Pornirea server.Metoda 1


Mergem in directorul C:\HLDS . Aici executam dublu click pe hlds.exe si selectam optiunile dupa cum urmeaza:
Game: CounterStrike
Server Name: De ex Starmedia CS 1.6 Server (apare sus in TAB in joc)
Map: Orice Ex: de_dust2
Network: Internet sau Lan
Max. Players: Oricati Ex: 20
UDP Port: portul pe care va rula serverul. Daca il schimbati pe cel default (27015), playerii ce vor vrea sa se conecteze, va trebuie sa scrie in consola connect server.ip:portu nou
RCON Password: Parola din server.cfg pentru a controla srv de la distanta
Secure (Valve Anti-Cheat): Sa fie deselectat acel BOX

Cod:
Pornirea server.Metoda 2
- foloseste mai putine resurse

Mergem in directorul C:\HLDS si dam click dreapta pe hlds.exe si alegem "Create shortcut" (sau Send to => Desktop).

Ne va aparea in directorul HLDS (sau pe Desktop) o noua iconitza numita "Shortcut to hlds.exe" in care o modificam cu numele HLDS.exe. Dam click dreapta pe ea si alegem Proprieties. In dreptul la Target: avem C:\HLDS\hlds.exe . Adaugam dupa el urmatoarele:
-console -game cstrike +ip IP.EXTERN +sv_lan 1 sau 0 +maxplayers numarul de jucatori +map de_dust2 -nomaster. Deci la Target: o sa avem asa:

Ex:
C:\HLDS\hlds.exe -console -game cstrike +ip 87.54.57.54 +sv_lan 1 +maxplayers 20 +map de_dust2 -nomaster

Apoi ca sa pornim serverul, dam dublu click pe HLDS.exe.


Plugin pentru admin_who

Oricine pe server poate folosi comanda admin_who care ii va arata adminii pe server dupa cum urmeaza:


Gods - acces 131071
cei cu acces maxim

Moderatori - acces 65535
cei cu acces la orice, inafara de admin_rcon, admin_exec*

Administratori - acces 65531
cei cu access la orice, inafara de admin_rcon, admin_exec*, admin_reload

Helperi - acces 65279
cei cu access la orice, inafara de admin_rcon si admin_ban !

Sloturi Rezervate - acces 49152
cei cu nume rezervat si/sau slot rezervat.

Downloadati acest plugin si il puneti in cstrike\addons\adminmod\scripts dupa care adaugati linia in cstrike\addons\adminmod\config\plugins.ini
addons\adminmod\scripts\plugin_who.amx

Download:

admin_who => Aici

Cei care au probleme cu "UNABLE TO LOAD AUTHENTIFICATION LIBRARY ... o pot rezolva aici.
Sus In jos
 
Tutorial instalare server CS 1.6 pe Windows cu AdminMod
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» HostName: Samp.Just2Play.Ro | Roleplay Server [0.3c]
» *FiveTime* IP: 188.212.105.203 Contact id: samp_florin Server De samp nou deschis Si dam level bani Super server:X Va asteptam i pe dumneavoastra Dati click sa vedeti srv:Xpoze
» HostName: FlyGaming RPG [0.3x] Server ON! Address: 93.119.26.209:7777 Players: 54 / 100 Ping: 56 Mode: FlyGaming RPG V0.1 Map: Los Santos HostName: FlyGaming RPG [0.3x] Server ON! Address: 93.119.26.209:7777 Players: 54 / 100 Ping: 56
» Partener Server
» Toxic RPG | Romania [0.3x]

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Atomyk Zone Forum :: :::TUTORIALE::: :: :::Counter Strike:::-
Mergi direct la: